Sastojci

  • 500 gr tankih kora
  • 1 kisela pavlaka
  • 3 čaše od pavlake šećera
  • 1 čaša ulja
  • 3 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanil šećer
  • ½ limuna
  • 500 gr višanja

Priprema

Dobro umutite smesu od 3 jaja, pavlake, 1 šolje šećera, ulja i dodajte prašak za pecivo i vanil šećer. Kore i dobijenu smesu podelite na 2 dela.

Namažite svaku koru dok ne utrošite polovinu kora i smese, zatim poređajte višnje i ponovo svaku koru nažite i redjajte preko višanja. Isecite pitu na kocke i pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200C.

Pečenu vruću pitu prelite sa vrelim prelivom od 1 čaše vode, 2 čaše šećera i sokom od ½ limuna.

Izvor: kuvajsam.com

Recommended Posts