Deserti

Prolećno testo

  • 0 / 10

• 250 gr masti (može i malsac ili margarin)• 200 gr šećera• 6 kom belanaca• 250 gr mlevenih oraha• 250 gr brašna• 1 kesica praška

Čupava kata

  • 0 / 10

Testo:5 žumanaca250 gr putera ili margarina500 gr brašna1 prašak za pecivo5 kašika šećera3 kašike vode ili mlekaFil:5 belanaca250 gr šećera200 gr oraha300 gr džema od

Bundeva u šlafroku

  • 0 / 10

1 kg žute bundeve100 g šećerastrugana kora limuna1 čašica rumaTesto:3 jajeta300 g brašna1/2 l mlekaprstohvat solisok od limunaulje ili mast za prženjeZa posipanje:šećer u prahucimet

Oblande sa smokvama-POSNE

  • 0 / 10

500 g šećera3 dl vode500 g mlevenih smokava500 g seckanih oraha2 velika lista oblande

Međimurska gibanica

  • 0 / 10

500 gr kora za pitu 150 gr putera prvi nadev: 300 gr mlevenog maka 100 gr šećera malo narendane limunove korice 200 ml mleka drugi

Đul pita

  • 0 / 10

1 kg gotovih kora za pitu500 gr samlevenih oraha250 gr putera ili ulja800 gr šećera600 ml vode1 limun

Gurabije

  • 0 / 10

250gr masti250gr šećera3 jajeta500gr brašnastrugana kora limunapo želji malo oraha

Pišinger

  • 0 / 10

6 jaja300gr šećera250gr čokolade za mešenje250gr maslacapakovanje oblandiZa glazuru:100gr čokolade za mešenjemalo maslaca ili ulja

Posne košnice

  • 0 / 10

200 gr oraha200 gr šećera u prahu3 supene kašike medakalup za košnicemalo kristal šećera

Starinske kiflice sa orasima

  • 0 / 10

400 gr oštrog brašna150 gr masti2 jajeta20 gr svežeg kvasca1dl mlekastrugana kora limuna200 gr oraha200 gr kristal šećera200 gr šećera u prahu