Skip to content
Božićni punč

Božićni punč

Vreme pripreme
10 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
6 osoba

Sastojci

sok od pomorandže - 130 ml
gazirana voda - 150 ml
crveno vino - 100 ml
rum - 50 ml
jabuke - 1 komad
pomorandže - 1 komad
limun - 1 komad
mandarine - 2 komada
med - 2 supene kašike
đumbir - 2 supene kašike rendan
karanfilić - po ukusu
cimet - štapići

Priprema

Operemo svo voće i isečemo na kockice. Nije obavezno da ljuštite.

Njih sajedno sa svim začinima i crvenim vinom stavljamo u posudu na tihu vatru.

Pazite da vino ne provri, pratite pažljivo.

Nakon 30 minuta svi sastojci su dali svoj doprinos našem božićnom punču.

Punč je skoro gotov za konzumiranje.

Procedimo i dodajemo rum i gaziranu vodu.

Možete servirati tako što ćete dodati novo voće u čaše.