Brokoli pica

 • Prep Time
  10
 • Cook Time
  30
 • Serving
  2 People
 • View
  79

Sastojci:

brokoli – 400 g, samo ružice, bez kočnja
mocarela – 250 g, poluzrela, narendana
parmezan – 80 g, mleveni u prahu
beli luk – 4 čena
jaja – 2 komada
so – 2 prstohvata

Directions

"Pica sa brokolijem je jedna sjajna varijanta sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, da sa njom zamenite vašu toliko omiljenu, ali kaloričnu hranu"

Step 1

Ružice od brokolija se operu i poređaju u pleh od rerne. Čenovi belog luka se iseku na krugove i uvijaju se u blago namazanu aluminijumsku foliju. Stavljaju se u pleh sa brokolijem i sve se zapeče 15 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

Step 2

Kada se zapečeno povrće prohladi, stavlja se 350 g u blender zajedno sa 125 g mocarele, 50 g parmezana i dva jaja. Umesto poluzrele mocarele može da se koristi i kačkavalj, gauda ili emetaler. Dodaje se i malo soli i sve se samelje nekoliko sekundi na srednjoj brzini.

Step 3

Smesa se rasporedi u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje u obliku pice. Debljina treba da je 0, 8-1 cm. Zaravni se obrnutom stranom kašike.

Step 4

Kora za picu se peče u rerni zagrejanoj na 250 stepeni 15 minuta. Izvadi se i posipa se preostalim sirevima. Pedeset grama brokolija u malim ružicama se poređaju odozgo i na kraju se stavlja filetirani beli luk. Posuda se vraća u rerni na kratko dok se mocarela ne istopi.

Step 5

Brokoli pica se servira topla i posipa se preostalim parmezanom.

Conclusion

Prijatno!

You May Also Like