Skip to content
Burek sa višnjama

Burek sa višnjama

Vreme pripreme
20 minuta
Vreme kuvanja
50 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

  • 15 kom kora za pitu

Preliv:

  • 3 dl kisele vode,
  • 1 dl ulja,
  • 1 vanil šećer,
  • 4 kašike kisele pavlake.

Fil:

  • 500 gr eurokrema,
  • 150 gr mlevene plazme,
  • 400 gr zamrznutih očisćenih višanja.

Priprema

  • Tepsiju prečnika 24 cm pouljiti.
  • Staviti 2 cele kore, jednu preko druge.
  • 4 kore iseckati i staviti preko ove dve kore i preliti sa 1/4 preliva, staviti 1/3 eurokrema, posuti 1/3 keksa i 1/3 višanja.
  • Opet 4 cepane kore i dalje nastaviti isto.
  • Na kraju, povratiti ivice kore, premazati prelivom i staviti 1 celu koru i nju premazati prelivom.
  • Peći 50 minuta na 180 stepeni.