Skip to content
čokoladne buhtle

Čokoladne buhtle

Vreme pripreme
20 minuta
Vreme kuvanja
70 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

500 g Pšeničnog glatkog brašna
1 Kvasac instant
30 g kakaa
80 g maslaca
40 g šećera
1 Rum šećer
1 jaje
oko 170 ml mleka
200 g Lino lade nougat

Priprema

Brašnu dodajte kvasac, kakao i promešajte, zatim dodajte maslac sobne temperature i izradite.

Dodajte šećer, rum šećer, jaje, toplo mlijeko po potrebi i zamesite glatko (mekanije) testo.

Stavite u nauljenu posudu, prekrijte i ostavite na toplom mjestu da se diže dok se volumen ne udvostruči (1h).

Testo podijelite na 12 delova i formirajte kugle.

U ruci malo spljoštite, na svaku stavite kašiku Lino lade pa opet oblikujte kuglu.

Stavite u posudu za pečenje (Ø 26 cm) obloženu papirom za pečenje. Prekrijte posudu za pečenje i ostavite dizati 10 - 20 minuta na toplom mestu.

Buhtle pecite u rerni na 180°C oko 35 minuta. Ostavite stajati 5 minuta, a zatim ih izvadite na rešetku da se ohlade