Skip to content
Čomlek

Čomlek

Vreme pripreme
20 minuta
Vreme kuvanja
40 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

2 glavice crnog luka
600 gr mlevenog junećeg mesa
3 kašike nane (seckane)
1 komad jaje
4 kašike maslinovog ulja
so (po potrebi)
2 dl belog vina
1 kašika brašna
mešavina začina (po malo)
1 kašičica mlevene paprike
4 kašike prezli

Priprema

Crni luk očistiti i iseći na kockice.
U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu junetinu, jaje, prezle, tri kašike seckanog crnog luka, kašiku seckane nane, malo mlevenog bibera i soli po ukusu.
Ručno izmešati da bi se dobila ujednačena smesa, a potom nauljenim rukama oblikovati manje ćuftice.
Ćuftice propržiti na vrelom ulju da porumene, i izvaditi ih.
Na masnoći od mesa malo propržiti preostali crni luk.
Dodati mlevenu papriku, brašno, preostalu nanu i začine po ukusu.
Dodati ćuftice, belo vino i vode da ćuftice ogreznu pa sve lagano promešati.
Peći na 250 stepeni dok suvišna tečnost ne ispari.