Skip to content
Domaća riblja čorba

Domaća riblja čorba

Vreme pripreme
minuta
Vreme kuvanja
minuta
Porcije
osoba

Sastojci

  • 1,5 kg očišćene ribe po izboru, obavezno tu mora biti nekoliko komada šarana i to ranjenog da pusti onu masnoću u čorbu koja pored luka daje slast samoj čorbi, uz nju treba da bude nekoliko komada i neke manje kvalitetne ribe poput bele ili deverike, može da se doda komad štuke, smudja, zimskog manjića. Više vrsta ribe poboljšava ukus čorbe. Ako uzmete više vrsta, deo iskoristite za čorbu, a šta vam preostane ispečete.
  • 1 kašika suvog začina ( vegeta )
  • 1 kašičica soli, ili po ukusu
  • 750 gr crnog luka ( obično je razmera crnog luka pola od količine ribe, ali nemojte ni preterivati mosleći kako što više luka daje slast…to je skoro i tačno, ali stavite previše osetićete samo luk, tako vam je kod svakog jela, ne samo riblje čorbe )
  • 1,5 kašika crvene mlevene paprike ( ukoliko stavljate fant za riblju čorbu, a ako ne stavljate onda se dodaje još jedna kašika crvene paprike )

Priprema

Luk očistiti i izblendirati, mnogo je lakše ga samleti nego sitno seckati, a u čorbi se neće primetiti. Priznajte da nema ništa gore nego kada luk pliva ili se osete komadići iako se raskuvao. MI ga nikako ne volimo, mora biti pretvoren u kašu. Kada ste samleli luk dodajte litru, litru ipo vode, kašiku suvog zalina i stavite na vatru da se kuva.

Luk kuvate sigurno pola sata uz dolivanje vode. On mora bukvalno da nestane.