Skip to content
Makarone

Farfalle na sicilijanski način

Vreme pripreme
10 minuta
Vreme kuvanja
15 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

400 g Rummo Farfalle Bio integrale

400 g Mutti pelata

300 g patlidžana

4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

beli luk

sveži bosiljak i peršun,

biber, so

Priprema

Patlidžan operite i narežite na kockice, posolite i ostavite da odstoji oko pola sata. Beli luk naseckajte ili ga zgnječite i kratko prodinstajte na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Dodajte oprane i posušene patlidžane pa ih dinstajte oko pet minuta. Nakon toga dodajte pelat, narezani bosiljak, naseckani peršun, biber i so, i sve prodinstajte još oko 15 minuta.

Farfalle skuvajte u slanoj vodi, ocedite i umešajte u sos. Jelo pospite parezanom i služite.