Fil:
- Umutiti jaja, dodati mleko, jogurt, ulje, kiselu vodu i pavlaku. Sve izmešati. Posoliti po ukusu, dodati prašak za pecivo. Dodati oko 150 gr sira na krupnije komade. Blago izmešati fil kašikom.
Ređanje:
- Nauljiti pleh. Poređati četiri kore na dno pleha, a krajeve kora ostaviti sa strane za završni deo gibanice. Premazati sa 4-5 kašika fila.
- Odvojiti po jednu koru. Svaku koru umakati u fil, pogužvati i ređati.Tako redom: gužvati kore, umakati u fil i ređati u pleh dok ima mesta. Posuti ostatkom sira. Preko gužvanih kora staviti jednu koru (meni je pleh bio veći pa sam stavila dve kore), posuti sa 4-5 kašika fila.
- Preko kora ponoviti postupak, ređati gužvane i umakane kore u fil.
- Posuti ostatak sira.
- Gibanicu preklopiti korama koje su ostale sa strane i premazati ostatkom fila. Blago viljuškom izbockati gibanicu.
- Peći na 200 C oko 40 minuta.
Gibanica je odozgo hrskava, a unutra je mekana i ukusna! Služiti je toplu, uz jogurt ili kiselo mleko!