- Kvasac razmutite u mlakoj vodi sa dodatkom šećera i ostavite desetak minuta.
- Za to vreme u vangli pomešajte brašno i so, napravite udubljenje u sredini pa dodajte vodu sa razmućenim kvascem i dudove.
- Zamesite testo, ako je jako retko dodajte još malo brašna.
- Ostavite pokriveno da nadolazi oko 40 minuta.
- Premesite testo i ostavite ga još malo da raste.
- Pospite brašno na radnu površinu, izvadite testo iz vangle pa ga lepo rukom umesite.
- Kad je testo lepo umešeno oblikujte ga po želji u obliku kruga ili vekne.
- Hleb prebacite u pleh ili kalup koji ste obložili papirom za pečenje.
- Zasecite nožem na par mesta pa ostavite da raste još oko 30 minuta pre pečenja.
- Rernu uključite na 250° C .
- Tek kad je rerna potpuno zagrejana stavite hleb da se peče.
- Hleb se peče otprilike 40 do 45 minuta na najvišoj temperaruri i još 5 minuta u ugašenoj rerni.
- Kad hleb izvadite iz rerne umotajte ga u pamučnu krpu i ostavite da se prohladi.
- Kao što sam rekla ja sam ispekla dva hleba.
Prijatno, uživajte u svakom zalogaju.