Skip to content
dkkdgt98uadb_3Rp3MpMNWEkQoCcOY6QUCE_nobakejaffa-cheesecake_landscapeThumbnail_en-UK (1)

Jafa čizkejk

Vreme pripreme
50 minuta
Vreme kuvanja
50 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

  • digestivni keks - 150 g (ili neki drugi koji volite)
  • maslac - 100 g
  • pomorandže - 4 kom.
  • krem sir - 400 g
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • šećer u prahu - 150 g
  • želatin u prahu - 1 kesica
  • šećer - 75 g
  • crna čokolada - 150 g

Priprema

Izmrviti (ili samleti) keks pa u njega umešati otopljeni maslac. Sjediniti masu i od nje formirati koru na dnu okruglog kalupa (sa stranicama koje mogu da se odvajaju).

Ohladiti u frižideru dok se stegne.

U dubljoj posudi umutiti mikserom krem sir sa slatkom pavlakom, šećerom u prahu i korom od 4 pomorandže sve dok se ne dobije čvrst fil. Preliti preko kore u kalupu. Hladiti 4-6 sati.

U šerpi na šporetu sipati 150 ml vode i dodati šećer, pa mešati dok se šećer ne otopi. Dodati kesicu želatina i sok 4 pomorandže (treba da bude 350 ml ovog soka). Sve sjediniti i sipati po vrhu čizkejka. Ohladiti preko noći.

Crnu čokoladu otopiti pa je izliti na pek papir. Izlomiti je na komade pa njima ukrasiti čizkejk.

Seći na kriške.

Prijatno!