Skip to content
Jaja na spanaću

Jaja i spanać

Vreme pripreme
20 minuta
Vreme kuvanja
40 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

  • ulje - 2 s.k.
  • luk - 1 kom.
  • spanać - 450 g, zaleđen
  • kobasica - 300 g
  • sremuš - 1/2 veza
  • maslac - 50 g
  • mleko - 200 ml
  • brašno - 1 s.k.
  • jaja - 4 kom.

Priprema

Iseckajte luk i stavite ga da se proprži na ulju, pa dodati zaleđeni spanać. Dok nam se povrće u tiganju dinsta, čistimo sremuš, seckamo i dodajemo u tiganj.

Dok se sve krčka, kobasicu iseći na kolutove i sipati u tiganj. Pustite da se dinsta 10-ak minuta, pa dodati maslac. Kad se maslac istopi posuti brašnom, promešati pa nasuti mleko. Krčkati 7-8 minuta, pa dodati razbijena jaja.

Poklopite tiganj i smanjite vatru. Peći dok se jaja ne isprže.