Karamelizovane Šitake u soja sosu

 • Prep Time
  15
 • Cook Time
  20
 • Serving
  2 People
 • View
  158

šitake pečurke – 500 g
beli luk – 4 čena
maslac – 50 g
smeđi šećer – 4 kašike
soja sos – 50 ml
peršun – 2 – 3 kašike, grubo iseckan
voda – 125 ml

Directions

"Neverovatno predjelo ili prilog od karamelizovanih pečurki Šitake - obavezno probajte"

Step 1

Azijska kuhinja se odlično slaže sa ovim divnim i vrlo ukusnim pečurkama. Ovaj recept je u ovom duhu i toplo ga preporučujemo. Da biste na ovaj način pripremili šitake pečurke, prethodno ih očistite i odbacite drše, a kape veoma kratko operite pod mlazom vode.

Step 2

Najbolja opcija da ne bi upile vodu je čišćenje posebnom četkom ili vlažnom krpom. Presecite ih na dva ili tri dela, u zavisnosti od veličine. Isecite beli luk na kriške.

Step 3

Istopite maslac na umerenoj vatri u Vok tiganju i stavite u njega kriške belog luka na 2 minuta da puste aromuali pazite da ne zagore. Povećajte vatru na 1 stepen ispod maksimuma i dodajte pečurke, dinstajući ih 3-4 minuta. Da bi se postupak pravilno odvijao, tiganj mora biti veliki, a namirnice ne smeju biti u debelom sloju.

Step 4

Dodajte peršun i šećer i mešajte da se sve karamelizuje oko minut-dva. Sipajte 125 ml vode i soja sos. Dinstajte 10-12 minuta i sklonite sa vatre.

Step 5

Tečnost treba da se smanji, a pečurke u maslacu treba da upiju onoliko koliko im je potrebno, ali ostaju mekane. Karamelizovane šitake pečurke u soja sosu poslužite tople kao predjelo ili prilog. Prijatno!

Conclusion

Izvor: bonapetit.rs

You May Also Like