Sve izblendati u blenderu u jednoličnu masu bez grudvica.Masu izliti u flašu s probušenim čepom ili u jednokratnu poslastičarsku kesu kojoj smo odsekli donji dio.
Na dobro zagrijanoj tavi/plati masu izlevati u krug.
Kada se masa počne odvajati,odstraniti na suhu podlogu (kuhinjska krpa ili na papir kuhinjski) te izliti novu masu i tako sve dok ne potrošimo masu.
Gotovu masu rasporediti jednako i ostaviti da se malo prosuši. (oko pola sata).
Rukama izlomiti (usitniti).
Pripremiti sirup,kuvati oko 15 minuta na srednjoj temperaturi.Pripremiti posudu za kunefe.
Premazati je otopljenim puterom.
Za ovu masu testa nam
je potrebno 150-200 gr putera.
Kadaif preliti s otopljenim puterom (ostaviti 50 gr za preliti).
Dobro rukama izmešati.
Pola kadaifa rasporediti po plehu.
Preko rasporediti neslani sir (200 grama)
preostalu polovinu kadaifa rasporediti preko sira,posuti preostalim otopljenim puterom.
Peći na 180 stupnjeva dok ne porumeni.
Kada je pečeno zaliti sa sirupom i posuti sa još 50 gr mlevenih pistacija.