Skip to content
krem supa sa povrćem

Krem supa sa povrćem

Vreme pripreme
20 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

3 kašike maslinovog ulja
2 manje glavice crvenog luka
1 srednja glavica ljubičastog luka
3 sveže šargarepe
2 manje paprike
5 srednjih krompira
80 g korena peršina
80 g korena celera
1 kašičica mlevenog crnog bibera
1.5 kašika vegete
2.5 l vode
2-3 parčeta domaćeg hleba

Priprema

Tepsiju obložiti papirom za pečenje.

Luk očistiti i sitno naseckati, a ljubičasti iseći na kolutove.

Krompir i šargarepu oguliti, isprati vodom i iseći na veće kocke.

Papriku isprati vodom i narezati na deblje trakice.

Koren celera i peršina oguliti, isprati vodom i sitno naseckati.

Hleb naseći na sitnije kockice. Krompir, šargarepu, papriku i ljubičasti luk staviti u tepsiju te peći oko pola sata.

Na ulju propržiti luk i korenje celera i peršuna. Pirjati dok povrće ne omekša. Po potrebi zaliti sa malo vode te promešati.

Dodati pečeno povrće te nastaviti pirjati par minuta pa dodati vodu i ostaviti da provri.

Potom začiniti i štapnim mikserom izmiksati do željene gustoće.Na tavi, bez kapi ulja, propržiti kockice hleba.