Skip to content
leskovačka mućkalica

Leskovačka mućkalica

Vreme pripreme
15 minuta
Vreme kuvanja
45 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

10 pečenih, oljuštenih i iseckanih paprika
500 gr očišćenog paradajza, a može i flaširanog iz zimnice, kečap nije dobra varijanta
2 glavice belog luka
2 -3 suve paprike
po ukusu soli, ljute papričice i vegete
1,5 dcl ulja

Priprema

Meso posuti vegetom, iseći na deblje šnicle, pa na srednje krupne kocke

Ispeći na roštilju, najbolje je ako se naprave ražnjići, pa meso posle pečenja skine sa štapića.Parcice mozete obmotati slaninom ili slaninu posebno ispeci i kasnije dodati u povrce.

U međuvremenu iseckati sitno crni luk i utrljati u njega 2 kašike soli, kako bi izgubio ljutinu.Dinstati ga na ulju dok se sasvim ne istopi, neprestano mešajući, uz dodavanje tople vode.

Kad je luk upržen, dodati sečene paprike i paradajz, i seckani beli luk.

Dinstati dok ne ispari tečnost

Dodati meso, naliti sa malo vode i krčkati dok se povrće ne pretvori u kompaktnu masu

Začiniti, zaljutiti po ukusu.