Na 1 l rakije potrebna vam je dinja od oko 1,5 do 2 kg, jer kada je očistite ostaće vam mesa dinje taman toliko koliko može da se prelije sa jednim litrom. Znači: dinju isecite, očistite od semena, oljuštite i iseckajte na sitne kockice.
Limun dobro operite, delimično oljuštite (ja skinem otprilike trećinu kore) i isecite na kolutiće.
U veću teglu (od bar 3 l) stavite iseckanu dinju, kolutove limuna, šećer i nalijte rakijom. Ako tegla ima dobar zatvarač onda možete da je zatvorite i sve to promućkate, a ako nema onda izmešajte varjačom. Teglu sa pripremljenom smesom za liker ostaviti na svetlu 10 dana i s vremena na vreme promućkajte sadržaj odnosno promešajte (za tih 10 dana šećer treba lepo da se otopi, a dinja i limun da otpuste sokove).
Posle 10 dana procedite tečnost i dobijeni liker sipajte u flaše.