Skip to content
Marinirana cvekla za zimu

Marinirana cvekla

Vreme pripreme
30 minuta
Vreme kuvanja
20 minuta
Porcije
50 osoba

Sastojci

  • cvekla - 3 velike glavice
  • MARINADA
  • voda - 1 litar
  • sirće - 100 ml
  • so - 1 kašika sa vrhom
  • šećer - 2 kašike
  • biber - 10 zrna
  • lovorov list - 2 komada

Priprema

Cveklu operite četkom pod tekućom vodom i oljuštite. Isecite je na kocke.

U šerpu sipajte 1 litar vode, dodajte kockice cvekle i kuvajte oko 20-30 minuta, skidajući penu.

Dodajte so, šećer, biber, lovorov list i sirće.

Kada provri sklonite sa ringle i probajte marinadu, ako vam se sviđa ostavite je tako ili dodajte još začina po ukusu.

Kutlačom napunite tegle do gornje linije i sipajte marinadu.

Zatvorite poklopcem i okrenite na dole.

Koristite manje tegle.

Ostavite tako dok se potpuno ne ohlade i čuvajte na hladnom mestu! Može se koristiti za salate, garnirung i druga jela!

Marinirana cvekla za zimu je spremna.