Paradajz čorba sa tunjevinom

 • Prep Time
  15
 • Cook Time
  15
 • Serving
  4 People
 • View
  11

Sastojci:

paradajz – 1 kg, dobro sazreo
beli luk – 2 čena
jabuke – 150 g, zelena (očišćena)
tunjevina – 350 g (iz konzerve)
maslinovo ulje – 40 ml
jabukovo sirće – 15 ml
crni biber – 2 prstohvata
so – 2 kašičice, ravne ili po ukusu

Directions

Sveža, letnja hladna čorba sa tunjevinom koja će vas oduševiti!

Step 1

Brza i veoma ukusna čorba od paradajza koju ćete pripremiti lako i bez mnogo truda. Da bismo vam pomogli u ovom receptu potreban vam je dobar blender, u kojem ćete glatko i savršeno samleti sastojke.

Step 2

Paradajz i jabuka se očiste i iseckaju na komadiće. Izmere se kada su očišćeni, a ne pre toga. Ubacuju se u bokal blendera zajedno sa polovinom tunjevine, oceđene od tečnosti ili masnoće u konzervi.

Step 3

Stavljaju se čenovi belog luka tako što po želji može da se doda i treći za jaču aromu belog luka. Sipaju se sirće, so i crni biber i uređaj se uključuje da se melje minut i po, dva. Na kraju se podesi na još otprilike 40 sekundi, ali na sporijoj brzini i kroz otvor blendera specijalno napravljenog za to, sipa se maslinovo ulje u tankom mlazu. Tako se dobija blaga emulzija.

Step 4

Ukoliko blender nema takav otvor, tada nastavlja da se radi pasatorom i ponovo se maslinovo ulje sipa u mlazu tako što se uređaj kreće polako odozdo ka gore. Gotova čorba se prebacuje u bokal ili veliku posudu i stavlja se u frižider na minimum sat vremena. Hladna paradajz čorba sa tunjevinom se servira posuta komadićima ostale tunjevine i mlazom maslinovog ulja. Sveža, letnja hladna čorba koja će vas oduševiti!

Conclusion

Prijatno!

You May Also Like