Skip to content
Peckane ljute papričice u teglama

Pečene ljute papričice u teglama

Vreme pripreme
60 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

  • ljute papričice - 3 kg
  • šargarepa - 1 kg
  • beli luk - 6 glavica
  • mirođija - 1 veza (opciono)
  • vinsko sirće - 700 ml ako su papričice ljute ili 1 l ako su slatke
  • šećer - 3 šolje (kapacitet 200 ml)
  • so - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • aspirin - 12 tableta (2 aspirina po tegli kapaciteta 680 ml)

Priprema

Šargarepu isecite na kolutove. Beli luk očistite i isecite na kriške.

Odrežite drške paprikama. Naseckajte mirođiju.

Od sirćeta, soli, šećera i ulja u šerpi pripremite marinadu i stavite je na šporet i mešajte dok se so i šećer ne istope.

Lagano ispeckajte papričice na roštilju ili šporetu. Kada su gotove, stavite ih u šerpu sa marinadom.

Zatim ih izvadite iz šerpe i ređajte u tegle, pri čemu se mešaju sa belim lukom, šargarepom i mirođijom.

Na dno svake tegle stavite po jedan aspirin, kao i na vrh.

Nakon što poređate ljute papričice u tegle, marinada se sipa do ivice tegli, odmah se zatvaraju poklopcima i okreću nadole.

Ova količina je dovoljna za 6 tegli peckanih ljutih papričica.