Skip to content
Piletina sa kukuruzom i paradajizom

Piletina sa kukuruzom i paradajizom

Vreme pripreme
10 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

  • pileće belo meso 500g
  • kukuruz šećerac 400g
  • paradajiz 6kom
  • ulje 5ml
  • vegeta 1kk
  • biber 0.5kk
  • so 1kk

Priprema

Za pripremu piletine sa kukuruzom i paradajizom operite belo meso i isecite ga na sitnije komade (štapiće ili kockice). Isečeno belo meso posolite i pobiberite.

2

Spustite pripremljeno pileće belo meso da se kratko prži u zagrejanom ulju, dok ne porumeni. Gotovo meso izvadite iz masnoće i ostavite na toplom mestu.

3

Zatim stavite u ulje u kom se pržila piletina oljušteni i sitno isečeni paradajiz. Da lakše oljuštite paradajiz poparite ga kratko u vreloj vodi. Krčkajte paradajiz dok ne pusti sok, pa dodajte kukuruz šećerac, začinite sos vegetom i nastavite krčkati dok kukuruz ne bude kuvan.

4

U gotov sos od paradajiza i kukuruza vratite prženo pileće belo meso, dobro promešajte da se sastojci povežu i kratko krčkajte da se izjednači temperatura sastojaka i da meso upije sokove i aromu sosa. Poslužite toplo.