Skip to content
Piletina sa tikvicama

Piletina sa tikvicama

Vreme pripreme
15 minuta
Vreme kuvanja
20 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

  • 150 gr belog mesa
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 komad tikvica
  • so
  • biber
  • mirođija
  • 1 komad ljuta paprika
  • 1 kašičica maslinovog ulja (od komine)
  • 1 kašika maslinovog ulja (eksta devičanskog)

Priprema

  1. Luk iseckati na rebarca i staviti ga u tiganj na zagrejano ulje od komine, malo posoliti i mešati dok ne postane staklas i žut. Dodati belo meso iseckano na krupnije kocke, zatim dodati sve začine .
  2. Pred kraj dodati na kockice iseckanu tikvicu . Ja volim kad sve ostane celo i hrskavo. Sve ukupno traje nekih deset do petnaest minuta.
  3. Servirati u tanjir pa preliti supenom kašikom maslinovog ulja.
  4. Iako se preporučuje belo meso za večeru nije greška pojesti za ručak, naročito leti kad su velike vrućine.