Skip to content
Pita sa grizom i visnjama

Pita sa višnjama i grizom

Vreme pripreme
15 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

SASTOJCI:
450 g Visanja
10 g Vanilin secera
5-8 kasika Šećera
2 kašike Griza
Za premazivanje:

3 Jajeta
10 g Vanilin secera
300 ml Jogurta
100 ml Ulja
80 g Griza
I jos:

500 g kora za pitu
Šećer u prahu

Priprema

Umutie jaja, vanilin šećer, jogurt, ulje i griz.

Visnje ocedite.

Dodajte im šećer, vanilin šećer i griz, pa dobro promešajte.

Kore podelite tako da u jednom rolatu budu 4 kore.

Prve tri kore premažite sa filom.

Na četvrtu koru uz ivicu poredjajte višnje.

Uvijte kore u rolat.

Ponovite postupak sa ostalim korama.

Tepsiju premazite sa ulje ili obložite sa papirom za pečenje.

Preko poredjajte kore i premažite ih sa ostatkom fila.

Ako vam nije ostalo fila premazite ih sa malo ulja.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C, dok pita ne porumeni, oko 30 minuta.

Pecenu pitu prekrije i ostavite da se ohladi.

Isecite je i pospite sa šećerom u prahu.