Skip to content
Pitice sa mlevenim mesom i bešamelom

Pitice sa mlevenim mesom i bešamelom

Vreme pripreme
30 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

kore za pitu - 500 g
mleveno meso - 250 g
ulje - 1 šolja
luk - 1 glavica
ZA SOS
maslac - 50 g
brašno - 50 g
sveže mleko - 500 ml

Priprema

Počnite sa bešamelom, zapržite brašno u istopljenom maslacu uz neprestano mešanje, dok ne dobije zlatastu boju. Postepeno sipajte sveže mleko. mešajte dok se sos ne zgusne.

U tiganju zapržite luk dok ne omekša, dodajte isečene pečurke i mleveno meso. Pržite dok smesa ne ostane na masnoći.

Uzmite dva lista kora odjednom, namažite uljem i pospite sa 2-3 kašike bešamela. Pospite i 2-3 kašike nadeva, uvijte u rolat, a posle u puža.

Tako nastavite sa svim korama i poređajte oblikovane pitice pužiće u posudu za pečenje namazanu uljem. Namažite pitice preostalim sosom i pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne dobiju zlatastu boju.

Pitice sa mlevenim mesom i bešamel sosom jedite dok su još tople.