Skip to content
Posna pita sa prazilukom

Posna pita sa prazilukom i šampinjonima

Vreme pripreme
20 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

  • 8 kora za gibanicu,
  • 300 gr praziluka,
  • 300 gr krompira,
  • 300 gr šampinjona,
  • 150 gr posnog kačkavalja,
  • 50 ml ulja,
  • 1 dl kisele vode,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašičica bibera.

Priprema

  • Praziluk sitno iseckati, dodati rendani krompir, šampinjone i kačkavalj.
  • Posoliti i pobiberiti i dobro izmešati.
  • Izmešati ulje i kiselu vodu.
  • List kore premazati uljem i kiselom vodom, staviti i drugu koru, isto premazati, posuti smesom ali, ne do kraja, saviti sa leve i desne strane, malo, da ne iscuri i saviti u rolat. Isto uraditi i sa ostalim korama.
  • Premazati ih uljem i kiselom vodom i peći 20 minuta na 200 stepeni.