Posna testenina sa povrćem

  • Prep Time
    10
  • Cook Time
    15
  • Serving
    4 People
  • View
    63

Sastojci:

1 veća glavica crnog luka
1 šolja graška
1 šolja boranije
1 šolja kukuruza šećerca
nekoliko babura paprika
4 paradajza sveža ili paradajz sos ili sok ( ukoliko sipate sok, onda ćete vode manje )
200 gr šampinjona
masline ( opciono, meni preostale pa da se ne bace 🙂 )
1 kašika suvog začina
100 ml ulja
malo soli i bibera
peršunov list
1 kašičica brašna

Directions

U ovom jelu možete kombinovati bilo koje povrće da imate, nekog više a nekog manje ili samo ono koje volite, postupak je potpuno isti.

Step 1

Zagrejati ulje a za to vreme iseckati sitno crni luk. Malo crni luk propržiti na ulju pa doliti čašu vode, dodati suvi začin i prodinstati tako luk desetak minuta. Zatim dodati grašak, boraniju i kukuruz i naliti vode da ogrezne. Ostaviti da se kuvaju 10 – 15 minuta dok iseckate papriku.

Step 2

Dodati papriku, promešti, opet malo doliti vode i ostaviti da krčka. Paradajz potopiti u vrelu vodu par minuta pa u hladnu, oguliti ga i sitno iseckati ili samleti. Ako vam ne smeta kožica možete ga i sa kožicom samleti.

Step 3

Paradajz i iseckane šampinjone na deblje listiće dodati zajedno u šerpu gde se sve kuva, još malo posoliti i pobiberiti, dodati peršunov list i ostaviti da sve lagano zajedno krčka još nekih 20 minuta. Kašičicu brašna razmutiti sa pola čaše vode pa uliti u šerpu, promešati i kuvati još 5 minuta pa skloniti sa vatre. Testeninu skuvati po upustvu ili domaću kako to inače radite i poslužiti zajedno, dok je sve još toplo.

Conclusion

Izvor: domacirecepti.net

You May Also Like