Rižot sa spanaćem

  • Prep Time
    15
  • Cook Time
    20
  • Serving
    2 People
  • View
    81

Sastojci:

50 ml ulja
1/2 glavice crnog luka
2 šolje pirinča
suvi začin, so i biber
4-5 briketa spanaća – 100/150 gr svežeg, zavisno kako volite
50 gr maslaca

Directions

Idealan prilog bilo kojoj vrsti mesa.

Step 1

Staviti pirinač u dosta vode da se kuva. Kuvati 15 minuta pa skloniti sa vatre i ostaviti da odstoji. Treba da ostane vode kada ostavie da odstoji. Dok se pirinač kuva na zagrejano ulje staviti iseckan crni luk, malo propržiti, dodati pola čaše vode pa prokuvati dok voda ne ispari pa onda još malo propržiti i skloniti sa vatre.

Step 2

Procediti pirinač, a vodu sačuvati. Voda će biti bela i ličiće kao da ste u jogurt sipali vode. U vreo pirinač zabosti brikete i brzo će se odlediti, ukoliko to niste uradili ranije. Ostaviti 5 minuta da stoje tako “zaronjeni” pa istresti pirinač u prethodno izdinstan luk. Naliti pola one sačuvane vode i vratiti na umerenu vatru.

Step 3

Priketi su otpustili i mešanjem sjediniti sve zajedno. Ne sme biti pregusto, da zabodete varjaču u sredinu i ona da stoji. U tom slučaju dolijte još malo one vode. Na kraju dodajtemalo suvog začina, biber i so, pa maslac i opet sve promešajte. Rižot koji dobijete biće predivnog ukusa i fine kremaste teksture.

Step 4

Od ove količine se dobije baš dosta rižota, pa zavisno vašim potrebama količina može i da se smanji.

Conclusion

Izvor: domacirecepti.net

You May Also Like