Rižoto sa bundevom

  • Prep Time
    10
  • Cook Time
    30
  • Serving
    4 People
  • View
    74

Sastojci:

pirinač arborio – 160 grama
parmezan – 40 g
belo vino – 100 ml
bundeva – 100 grama (oguljena)
luk – 80 grama
beli luk – 1 čen
maslinovo ulje – 40 ml
so
maslac – 15 g
bujon – 470 ml (od povrća ili pileći)
crni biber – 2 prstohvata, sveže mleven

Directions

Kremast i veoma je ukusan ovaj rižoto sa bundevom i parmezanom

Step 1

Izrendajte na fino rende bundevu, luk i beli luk ogulite i iseckajte.

Step 2

Propržite ih na otprilike 4 minute na prethodno zagrejanom maslinovom ulju tako što dodate i prstohvat soli.

Step 3

U proprženo povrće dodajte i pirinač Arborio. Nemojte ga unapred prati, s obziom na to da za pripremanje ukusnog rižota treba da ima skroba koji daje karakterističnu kremastu strukturu.

Step 4

Mešajte 1-2 minuta i sipajte belo vino. Nakon otprilike 2 minute sipajte kutlaču bujona kojeg ste već zagrejači do tačke ključanja. Nakon što pirinač apsorbuje prvu kutlaču, sipajte drugu ne prestajući sa mešanjem.

Step 5

Sipajte i mešajte tokom otprilike 16 minuta. Ukoliko je potrebno, sipajte još bujona. Dodajte u skoro gotov rižoto polovinu parmezana, kao i maslac. Mešajte dok se ne istope. Rasporedite rižoto na dva tanjira, pospite sveže mlevenim crnim biberom i ostalim parmazenom.

Conclusion

Prijatno!

You May Also Like