Špagete sa piletinom i sosom od pavlake

  • Prep Time
    20
  • Cook Time
    60
  • Serving
    4 People
  • View
    189

Sastojci:

pileće meso – 400 g
špagete – 250 g
pavlaka za kuvanje – 200 g
pileći bujon – 1 šolja
maslinovo ulje – 1 kašika
brašno – 1 kašika
biber – 2 prstohvata
muskatni oraščić – 1 prstohvat
so

Directions

Ako treba da nabrojimo hranu koje se nikada ne bi odrekli, onda bi to sugurno bile baš ove špagete sa sosom od pavlake i piletinom

Step 1

Skuvajte piletinu u kipućoj posoljenoj vodi - ovde su korišćeno bataci bez kostiju. Odvojeno skuvajte špagete, prateći uputstvo na pakovanju.

Step 2

Zapržite brašno do ne dobije zlatastu boju, ali pazite da ne pregori. Razredite šoljom bujona, u kojoj ste skuvali piletinu, sipajući u mlazu i mešajte neprekidno. Sipajte pavlaku, kada tečnost provri. Začinite sos od pavlake muskatnim oraščićem i biberom.

Step 3

Nakon toga dodajte i iseckanu piletinu. Ostavite so na ringli još pet minuta. Pripremite tanjire za serviranje i razredite špagetem, a preko njih sipajte sos. Po želji pospite parmezanom.

Conclusion

Prijatno!

You May Also Like