Sushi sa pohovanim škampima

  • Prep Time
    80
  • Cook Time
    45
  • Serving
    2 People
  • View
    130

Sastojci:

kore – 2 komada, za suši, Nori
škampri – 125 g
pirinač – 175 g, za suši
voda – 250 ml
krem sir – 70 g, Filadelfija
pirinčano sirće – 2 supene kašike
smeđi šećer – 1 supena kašika
susam
zelena salata
ZA POHOVANJE
jaja – 1 komad
prezle – 25 g
kukuruzni skrob – 25 g
crni biber
so
ulje – za prženje
ZA MRVICE
prezle – 20 g
maslac – 20 g

Directions

Jednom probano od tada se stalno nalazi na trpezi...

Step 1

Prvo operemo i očistimo škampe. Nakon čega ih pohujemo tako što umačemo svaki u umućeno jaje, posle u smesu od prezli, kukuruzni skrob i crni biber .

Step 2

Nakon čega pržimo u tiganju dok se ne dobije zlatkasta boja. Stavljamo gotove škampe na kuhinjski papir da upije masnoću. Pirinač za suši pripremamo tako što ga prvo dobro operemo nekoliko minuta pod mlazum tekuće vode u đevđiru. Nakon čega ga ostavljamo da se osuši na otprilike sat vremena. Kuvamo u šerpi sa poklopcem.

Step 3

Kad provri voda uključujemo ringlu na najslabiju jačinu dok pirinač ne upije svu vodu. Ostavljamo šerpu sa strane na otprilike 20 minuta da se pirinač dinsta. Posle ga zalivamo marinadom od pirinčanog sirćeta i smeđeg šećera (kojeg smo zagrejali na ringli u metalnoj posudi dok se šećer nije istopio). Premeštamo pirinač u plastičnu kutiju i pokrivamo ga vlažnom krpom.

Step 4

Uzimamo koru Nori i stavljamo njenu sjajnu stranu dole na podlogu pokrivenu najlonom za uvijanje sušija (da se ne bi zaprljalo). Mokrim rukama raspoređujemo pirinač po celoj površini kore. Posipamo je susamom i okrećemo je tako da pirinač ostane odozdo. Na stranu koja je ka nama ređamo zelenu salatu, pohovane škampe i dopunjavamo krem sirom.

Step 5

Uvijamo rolat pomoću podloge koju sečemo na kolutiće oštrim nožem kojeg pri svakom razrezu močimo vodom. Ako se slučajno pirinač raspada prilikom sečenja, stavite rolate u zamrzivač na kratko da se stegnu i posle ih isecite. Ispaće! Svaku rolnicu uvaljamo u mrvice od prezli i maslac koji smo prethodno ispekli na pek papiru u tiganju. Poslužujemo Suši Krispi Rol sa pohovanim škampima, sa soja sosom!

Conclusion

Izvor: bonapetit.rs

You May Also Like