Skip to content
Svinjetina sa svežim kupusom i pirinčem u rerni

Svinjetina sa svežim kupusom i pirinčem

Vreme pripreme
20 minuta
Vreme kuvanja
60 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

kupus - 1 srednje velika glavica
svinjsko meso - 500 g
pirinač - 1/2 šolje
ulje - 1/2 šolje
so
biber
aleva paprika - 1 kašika

Priprema

Isecite kupus i stavite ga u odgovarajuću posudu u rernu.

Dodajte masnoću i dinstajte dok kupus ne omekša. Dodajte alevu papriku i opran pirinač.

Promešajte. Poređajte odozgo komadiće svinjetine. Začinite solju i biberom.

Sipajte 1-2 šolje vode, pokrijte posudu poklopcem ili folijom i ispecite dok jelo ne ostane na masnoći.

Svinjetina sa svežim kupusom i pirinčem u rerni je gotova.