Skip to content
Teletina sa graškom

Teletina sa graškom

Vreme pripreme
20 minuta
Vreme kuvanja
90 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

  • teleće meso - 600 g
  • ulje - 75 ml
  • luk - 1 velika glavica crnog luka
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • grašak - 500 g, zamrznut
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz - 1 komad
  • voda
  • mirođija
  • peršun
  • so

Priprema

Meso se iseče na pocije, luk - sitno. Zajedno sa mesom se dinsta u delu masti i malo vode. Kad luk omekša dodaje se razređeno paradajz pire i aleva paprika. Posoli se po ukusu. Kad voda ispari, meso se preliva vrelom vodom (da se pokrije).

Kuva se 10-15 minuta, poklopljeno na umerneoj vatri. Dodaje se blanširan grašak u preostalu masnoću. Kad omekšaju i meso i grašak, stavlja se oljušten i sitno iseckan paradajz. Dinsta se još 15 minuta.

Jelo se može prebciti u pleh i peći u rerni. Prilikom serviranja se posipa sitno iseckanim peršunom i mirođijom.

U receptu može da se koristi grašak iz konzerve. Ocedi se iz vode i dodaje u jelo 15 minuta pre nego što se izvadi iz rerne.