Skip to content
This is Tooltip!
Teletina sa graškom
This is Tooltip!

Teletina sa graškom

Vreme pripreme
This is Tooltip!
20 minuta
Vreme kuvanja
This is Tooltip!
90 minuta
Porcije
This is Tooltip!
2 osoba

Sastojci

This is Tooltip!
  • teleće meso - 600 g
  • ulje - 75 ml
  • luk - 1 velika glavica crnog luka
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • grašak - 500 g, zamrznut
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz - 1 komad
  • voda
  • mirođija
  • peršun
  • so

Priprema

This is Tooltip!

Meso se iseče na pocije, luk - sitno. Zajedno sa mesom se dinsta u delu masti i malo vode. Kad luk omekša dodaje se razređeno paradajz pire i aleva paprika. Posoli se po ukusu. Kad voda ispari, meso se preliva vrelom vodom (da se pokrije).

Kuva se 10-15 minuta, poklopljeno na umerneoj vatri. Dodaje se blanširan grašak u preostalu masnoću. Kad omekšaju i meso i grašak, stavlja se oljušten i sitno iseckan paradajz. Dinsta se još 15 minuta.

Jelo se može prebciti u pleh i peći u rerni. Prilikom serviranja se posipa sitno iseckanim peršunom i mirođijom.

U receptu može da se koristi grašak iz konzerve. Ocedi se iz vode i dodaje u jelo 15 minuta pre nego što se izvadi iz rerne.