Testenina sa bukovačom i pršutom

  • Prep Time
    20
  • Cook Time
    30
  • Serving
    2 People
  • View
    113

testenina – 500 g, krupna (na primer makarone, tertigoni, papardele)
so – 2 prstohvata
maslinovo ulje – 1 – 2 supene kašike
SOS ZA TESTENINU
pršuta – 6 – 8, dugačke, tanke kriške
bukovača – 100 g
luk – 1/2 glavica, kromid
pavlaka – 450 g, za kuvanje
grana padano – 100 g
maslinovo ulje – 3 – 4 supene kašika
so – po ukusu
crni biber – 2 prstohvata

Directions

Tanjirić sa testeninom sa pečurkama i pršutom je sve što upravo sada želimo da vidimo pred sobom

Step 1

Veoma ukusna i mirisna testenina sa bukovačom i pršutom! Počnite od sosa za testeninu tako što veoma sitno iseckate luk i stavite ga da se prži u maslinovom ulju (u dubokom tiganju). Za to vreme ičistite i sitno iseckajte pečurke bukovače, i kada luk omekša, stavite i njih.

Step 2

Propržite na 3 minute, a ukoliko primetite da luk postaje tamnije zlatast, smanjite vatru. Isecite pršutu na komadiće (odvojite dve kriške nje za garniranje prilikom serviranja) i takođe dodajte u tiganj na kratko kako bi pustila aromu. Paralelno sa tim stavite testeninu da se kuva u obilnoj količini vode sa malo soli i maslinovog ulja vreme, napisano na pakovanju.

Step 3

Sipajte pavlaku, so i biber u luk, pečurke i pršutu i ostavite sos da krčka na slaboj/umerenoj vatri. Ako koristite laganiju i tečnu pavlaku možete da zgustite sos i sa dve, tri kašike krem sira, ispada sjajno. Isecite sitno ili izrendajte polovinu tvrdog, aromatičnog sira Grana Padano. Stavite ga u sos i mešajte.

Step 4

Kada je testenina skuvana, prebacite je u tiganj u bogati sos sa malo vode od kuvanja. Pojačajte vatru kako bi se sos brže zgusnuo i postao kremast (skrob u vodi od kuvanja pomaže u ovome). Servirajte ukusnu testeninu posipom od ostalog Grana Padano sira u krupnim ljuskama i velikim komadima pršute.

Conclusion

Izvor: bonapetit.rs

You May Also Like