Zapečen karfiol u kremastom sosu

  • Prep Time
    10
  • Cook Time
    20
  • Serving
    4 People
  • View
    112

Sastojci:

jedna srednja glavica karfiola, oko 1 kg
2 kašike brašna
70 ml ulja
500 ml mleka
100 ml vode
40 gr parmezana ( rendani, jedna kesica )
1 kašika suvog začina
malo soli i bibera
peršunov list, susam, lan
( ja sam dodala i malo brokolija )

Directions

Sa karfiolom je lako….nema izmedju, ili ga baš volite ili baš ne volite.

Step 1

Očistiti karfio od listova pa odvojiti buketiće. Staviti u lonac sa vodom i na vatru. Kada provri kuvati 10 minuta i skloniti sa vatre. Procediti i ostaviti tako da odstoji dok pripremite sos. Uključiti rernu na 200 stepeni.

Step 2

Zagrejati ulje pa dodati brašno i malo ga propržiti stalno mešajući da dobije žućkastu boju. Naliti mleko i vodu, dodati suvi začin, malo soli i bibera i mešati dok ne počne da se zgušnjava. Mešati tako dok po malo vri minut – dva pa skloniti sa vatre. Dodati parmezan i peršun i još malo izmešati.

Step 3

U tepsiju poredjati karfiol i preliti sve sa sosom. Odgore posuti sa susamom i lanom pa staviti u rernu. Peći dok malo od gore ne porumeni u zavisnosti kako volite. Servirati toplo. Prijatno.

Conclusion

Izvor: domacirecepti.net

You May Also Like