Skip to content
Krompir paprikaš

Krompir paprikaš

Vreme pripreme
20 minuta
Vreme kuvanja
40 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

1 kg krompira
2 glavice crnog luka
po potrebi pilećce meso
1 crvena paprika
150 ml soka od paradajeza
2 šargarepe
po ukusu so
po ukusu suvi biljni začin
po ukusu lovorov list
1 kašika masti
1 kašičica mlevene crvene paprike

Priprema

Crni luk sitno iseckati malo posoliti, pa propržiti na masti dok ne postane staklast. Dodati šargarepu isečenu na kolutiće, piletinu, papriku isečenu i paradajez sok i se sve to dinsta zajedno oko 15 minuta. Potom dodati mlevenu papriku i krompir isecen na kockice, dobro promešati. Pa naliti vodom 1,5 litar i dodati lovorov list i začiniti, posoliti po ukusu i kuvati. Ako je previše retko razmutiti brašno u malo vode, pa sipati dobro izmešajte i kuvajte još malo. Ja nisam dodavala. Po želji, na kraju kuvanja možete dodati i malo svežeg peršuna, a potom uživati u ovom jelu. Prijatno!