Skip to content
Paprikaš sa bukovačama

Paprikaš sa bukovačama

Vreme pripreme
20 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

  • 700 gr gljiva bukovača,
  • mast ili ulje,
  • 3 veće glavice crnog luka,
  • 3 šargarepe,
  • so ili biljni začin,
  • peršunov list,
  • celerov list,
  • voda,
  • 2 dcl kuvanog pardajza,
  • 2 kašike brašna,
  • 2 kašičice sitne paprike,
  • biber i
  • po želji, ljuta paprika.

Priprema

  • Luk i šargarepu očistiti i iseći na kockice.
  • Zagrejati ulje ili mast i dinstati luk i šargarepu da omekša, uz povremeno dolivanje vode.
  • Bukovače očistiti od drški i iseći ih na kocke ili šire rezance prema želji i kad je luk izdinstan dodati ih u šerpu i naliti vodom da ogreznu da bi se skuvale,
  • Sve posoliti ili dodati biljni začin i sitno iseckan celerov list i peršunov.
  • Kada su bukovače kuvane u njih dodati kuvani paradajz i umućeno brašno i mlevenu papriku.
  • Dodati biber po želji i ljutu papriku.
  • Služila sam paprikaš ili uz pire krompir ili knedle.