paradajz

Sladak kupus sa mesom

  • 0 / 10

1 manja ili pola velike glavice svežeg kupusa1/2 kg junećeg ili svinjskog mesa1 glavica crnog luka2 šargarepe2 sveža paradajza ili čaša paradajz sokamalo belog lukaso,

Caprese salata

  • 0 / 10

250g Mocarela1 sup. KašikaMaslinovo ulje1 gomila Bosiljka10 g Začin C300g Paradajz

Paelja sa junećim mesom

  • 0 / 10

700 g junećeg filea 100 g zelene boranije 100 g žute boranije 100 g graška 100 g crvenog pasulja (iz konzerve) 80 g kukuruza šećerca

Pečeni paradajz sa sitnim sirom

  • 0 / 10

Sastojci: paradajz – 2 komadajaja – 1 komadsitan sir – 100 g (može i sir)peršun – 3 – 4 strukabosiljak – 4 – 5 listovaso

Paradajz čorba sa tunjevinom

  • 0 / 10

Sastojci: paradajz – 1 kg, dobro sazreobeli luk – 2 čenajabuke – 150 g, zelena (očišćena)tunjevina – 350 g (iz konzerve)maslinovo ulje – 40 mljabukovo

Paradajz čorba

  • 0 / 10

Sastojci: paradajz – 700 g koncentrat paradajza – 100 g, pasta luk – 1/2 glavice beli luk – 2 čena pavlaka za kuvanje – 120

Punjeni paradajz

  • 0 / 10

Sastojci: paradajz – 4 srednjamladi luk – percamocarelakačkavalj – oko 150 g, narendanjaja – 4 komadasobiberčeri paradajz – za dekoracijumirođija – grančice za dekoraciju