Francuska pita sa borovnicama
ZA TESTOmaslac – 225 gbrašno – 320 gšećer – 15 gso – 5 gvoda – 3 kašikeZA NADEVborovnice – 2 šoljebraon šećer – 2 kašikeskrob
Pita od kiselog kupusa
brašno – oko 500 gso – 1 kašikasirće – 1 kašičicavoda – 500 mlZA NADEVkiseli kupus – 1 velika kisela glavica ili dve manje
Međimurska gibanica
500 gr kora za pitu 150 gr putera prvi nadev: 300 gr mlevenog maka 100 gr šećera malo narendane limunove korice 200 ml mleka drugi
Heljdopita sa plavim patlidžanom
2 kg plavog patlidžana,2 veća praziluka,5 jaja,so,biber,2 veća paradajza,3 čena bela luka,peršunov list,origano,bosiljak,500 gr heljdinih kora,1 pavlaka,mast ili ulje.
Pita od plavog patlidžan
½ kg. kora za pitu od heljde3 veća patlidžana1 glavica crnog luka3 čena belog luka250g feta sira4 jaja1 pavlaka1 kiselo mlekopo ½ čaše kisele vode
Lenja pita sa jabukama i grizom
brašna – 2 šoljegriz – 2 šolješećer – 1 šoljaprašaka za pecivo – 1 kesicašećer u prahu – 100 g, za posipanjeFILjabuke – 1, 5
Pita sa tunjevinom
1 pakovanje lisnatog testa300g tunjevine iz konzerve4 tvrdo kuvana jajeta2 jajeta1 dl kisele pavlakebiberso
Zdrava pita od prosa
proso – 1 šoljajaja – 4 kom.zamrznuti spanać – 5 briketasir – 100 gmaslinovo ulje – 3 s.k.sobiberkačkavalj – 50 g