Cveklu operite i svaku umotajte u alu-foliju, pa ispecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Da lepo omekša, biće potrebnooko sat vremena.

Proverite čačkalicom, bocnite cveklu kroz foliju, ako ne pruža otpor pri sredini, gotova je. Izvadite i ostavite da se malo ohladi, tek toliko da se može raditi sa njom. Ogulite je, pa polovinu ispasirajte, a polovinu iseckajte na sitnije komadiće. Stavite vodu sa dve kašike mešavine suvog začina da se greje.

U široj, plićoj šerpi zagrejte ulje i puter, pa prodinstajte sitno seckan crni i beli luk, na srednjoj vatri, da luk ne požuti. Dodajte pirinač i propržite i njega. Prelijte belim vinom i kuvajte mešajući dok ne počne da ponestaje tečnosti. Onda nalivajte vrućom supom u više navrata, kad god počne da fali tečnosti.

Pred kraj kuvanja, koje će trajati oko 20 minuta, dodajte pasiranu i seckanu cveklu, kao i izgnječenu fetu, te zajedno kuvajte još malo, da se sir rastopi i sve lepo sjedini. Dosolite po potrebi. Služite toplo, posuto fetom i svežom mirođijom.

Izvor: recepti.zena.blic.rs