ručak

Pileće rolnice (sos od pečuraka)

  • 0 / 10

Sastojci: pileće grudi – 3 komadaparadajz – 1 komadpečurke – 400 gpavlaka – 200 mlmocarela – 120 gvino – 150 mlkravlji maslac – 20 gšunka

Pečena svinjetina sa povrćem

  • 0 / 10

Sastojci: svinjska plećka – 1 kg ili kolenica krompir – 7 – 8 komada, srednje veličine bundeva – 7 – 8 parčića, sirova, ljuštena šargarepa

Rižot sa spanaćem

  • 0 / 10

Sastojci: 50 ml ulja1/2 glavice crnog luka2 šolje pirinčasuvi začin, so i biber4-5 briketa spanaća – 100/150 gr svežeg, zavisno kako volite50 gr maslaca

Punjeni luk (pirinač i povrće)

  • 0 / 10

Sastojci: luk – 6 komada, velike glavicešargarepa – 1 komad, velikakarfiol – 1/3 šolje, iskidangrašak – 3 – 4 supene kašike, iz teglekukuruz – 3

,

Taljatele sa pavlakom i svinjetinom

  • 0 / 10

Sastav: taljatele – 300 gbiber – sveže mleven, po ukusuluk – 2 glavice, kromidmaslinovo uljekisela pavlaka – 200 gžumanca – 2 komadaparmezan – do 150

,

Zapečeni makaroni sa jogurtom

  • 0 / 10

Sastojci:pakovanje makarona od 400-500 gr2 čaše kisele pavlake (2x180gr)1 l jogurta3 jajetamožda 1-2 dcl mleka (u tekstu pišem zašto)1 kašika soli1/5 dcl ulja150 gr pečenice150

,

Taljatele sa slaninom i jajima

  • 0 / 10

Sastojci:500 – 600 gr taljatela (domaćih od 4 jajeta)1 veza mladog luka250 gr mesnate barene slanine8 srednjih ili 10 manjih jaja1 kašičica solisveže mleveni biber

Sarme od kelja

  • 0 / 10

Sastojci: – 500 g mlevenog mesa– 1 glavica crnog luka– 1 šargarepa– 1 manja tikvica– 4-5 čena belog luka– 1 jaje– sir po želji

Smuđ filovan sa orasima

  • 0 / 10

Sastojci:Smuđ od 1 kg,2 kašike mlevenih oraha , može i badema ili lešnika,par kašika ulja,so i biber po ukusu.

,

Boranija sa svinjskim mesom

  • 0 / 10

Sastojci: 1 kg. boranije500 gr. svinjskog mesa but/plećka/vrat2 komada šargarepe2 glavice crnog luka2 čena belog luka3 kašike ulja2 kašičice aleve paprike4 grančice peršuna2 kašike brašnaso,