Skip to content
Šnicle od kelja i ovsenih pahuljica

Šnicle od kelja i ovsenih pahuljica

Vreme pripreme
minuta
Vreme kuvanja
minuta
Porcije
osoba

Sastojci

ovsene pahuljice - 100 g
kelj - 300 g
crni luk - 1 (manji)
beli luk - 2 čena
so
biber
prezle - oko 50 g

Priprema

Ovsene pahuljice najpre preliti i potopiti u mlakoj vodi da omekšaju. Paziti da se ne doda previše vode, ne smeju da plivaju u vodi.

Dodati sitno seckani crni luk i ispasirani beli luk. Kelj skuvati u slanoj vodi, a nakon toga ga usitniti u blenderu. Po potrebi dodati malo vode u kojoj se kuvao tek toliko da se lakše izmiksa.

Dodati ga pahuljicama, dodati so i biber po ukusu a potom dodavati i prezle dok smesa ne postane dovoljno gusta da se mogu napraviti šnicle.

Šnicle od kelja i ovsenih pahuljica peći u tiganju na malo ulja i poslužiti tople.