Skip to content
Tikvice i meso

Tikvice i meso

Vreme pripreme
15 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

  • 300 – 450 gr dozvoljenog mlevenog mesa
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 1 kg tikvica
  • so i biber
  • 4 srednja paradajza

Priprema

Iseckati sitno crni luk, naliti 2 čaše vode i staviti da se kuva.

Kuvati sve dok luk ne omekša, ako je potrebno povremeno dolivati vruće vode, kako se proces kuvanja ne bi prekidao. Kuvamo otprilike nekih 20 minuta, sve dok voda ne ispari a luk kada pritisnete je mekan.

Dodati zatim mleveno meso, naliti opet vode i nastaviti kuvanje.

Dok se meso kuva očistiti tikvice i iseckati na kockice.

Dodati tikvice mesu, ako je potrebno naliti vruće vode, da ogrezne.

Paradajzu odstraniti nečistoće pa ga samleti.

Mleveni paradajz dodati u šerpu u kojoj se sve kuva.

Sve će biti malo redje ali će se kuvanjem i isparavanjem vode sve regulisati samo.

Količinu vode odredjujete sami, spram toga da li volite gušće ili redje.

Uvek je bolje da je manje vode i onda da malo dolijete nego da imate previše i morate da ukuvavate.

Na kraju dodate so i biber po ukusu. Sve po malo, promešate, ostavite minut, dva i probate.

Ako volite neke još začine slobodno dodajte.

Prijatno