Skip to content
Punjeni šampinjoni

Punjeni šampinjoni

Vreme pripreme
15 minuta
Vreme kuvanja
20 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

  • 12-15 većih šampinjona
  • 100 g krem sira (npr. krem sir sa začinima, krem sir sa belim lukom i biljem)
  • 50 g rendanog parmezana
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu
  • Sitno seckano peršunovo lišće za posipanje (opciono)

Priprema

  1. Prethodno zagrejte rernu na 200°C.
  2. Operite šampinjone i pažljivo odstranite drške tako da ostane šuplja "čašica" koja će biti punjena.
  3. U većoj posudi, pomešajte krem sir, rendani parmezan, sitno iseckani beli luk, maslinovo ulje, so i biber. Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu.
  4. Svaku "čašicu" šampinjona napunite smesom od krem sira i začina.
  5. Poređajte punjene šampinjone na pleh obložen papirom za pečenje.
  6. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 15-20 minuta, ili dok šampinjoni ne postanu mekani, a punjenje blago porumeni.
  7. Po želji, poslužite punjene šampinjone posute seckanim peršunom.

Ovi punjeni šampinjoni su odličan izbor kao predjelo ili kao prilog uz glavno jelo. Uživajte u njihovom bogatom ukusu!