Skip to content
pečurke azijski način

Pečurke na azijski način

Vreme pripreme
5 minuta
Vreme kuvanja
10 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

  • pečurke - 200 g
  • šargarepa - 1 komad
  • mladi beli luk - 2 struka
  • špargle - 2 - 3 komada, zelene, fine
  • susamovo ulje - 2 supene kašike
  • soja sos - 4 supene kašike, ili po ukusu

Priprema

Pripremite povrće, očistite šargarepu i mladi beli luk i isecite na štapiće dužine oko 4 cm.

Fine zelene špargle nije potrebno da ljuštite, samo ih operite, osušite i isecite na komade iste dužine.

Odvojite samo tvrdi, žilavi deo u osnovi.

Pečurke očistite vlažnom krpom i iseckajte krupnije.

U širokom tiganju ugrejte na jakoj vatru i ulje i sotirajte prvo šargarepu i beli luk.

Pre nego što omekša, stavite pečurke i špargle, trudite se da se povrće ravnomerno rasporeid, a ne da bude na gomili.

Nakon 2-3 minuta kad počne da dobija boju, ali unutra je hrskavo i sveže, sipajte soja sos, promešajte minut i skinite sa vatre.

Servirajte pečurke na azijski način samostalno ili u društvu pirinča ili mesa.