Skip to content
Rižoto sa dagnjama

Rižoto sa dagnjama

Vreme pripreme
10 minuta
Vreme kuvanja
15 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

  • 300 g smrznutih dagnji
  • 0,5 dl belog vina
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • ½ šolje pirinča
  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice bibera
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 veza peršuna

Priprema

Dagnje izvadite da se odmrznu. Na maslinovom ulju propržite crni i beli luk. Kada požute dodajte dagnje. Malo propržite i dodajte vino. Kuvajte uz povremeno mešanje (dok vino ne ispari, 10-ak minuta). Nakon toga dodajte sitno iseckan peršun, so i biber i pomešajte sve sa prethodno skuvanim pirinčem. Pirinač skuvajte u 1 i po čaši vode.