Skip to content
ajvar-

Ajvar

Vreme pripreme
minuta
Vreme kuvanja
minuta
Porcije
osoba

Sastojci

  • 7 kg crvene mesnate paprike
  •  350-500ml ulja
  • šećer i so
  • 1 kašika esencije
  • 1/2 konzervansa

Priprema

Paprike prvo oprati pa ispeći i staviti u kesu ili poklopiti da se upare, lakše i leše će se čistiti.

Očišćene paprike samleti  i staviti u posudu

Zagrejati ulje pa istresti ga preko paprike, promešati pa ostaviti da odstoji sat vremena.

Staviti lonac na vatru pa upržiti ajvar, da ispari sva tečnost, Ppola sata-sat otprilike. U gotov ajvar sipati malo esencije, šećera i soli po ukusu. Promešati pa dodati konzervans i tako vreo sipati u tegle. Staviti celofan pa poklopac i ostaviti da se ohlade.

Posle vaše tegle sa ajvarom staviti na tamno i suvo mesto.