Skip to content
Čoko oranž torta

Čoko oranž torta

Vreme pripreme
20 minuta
Vreme kuvanja
20 minuta
Porcije
6 osoba

Sastojci

Kora:

3 jaja
3 kašike šećera
50 ml ulja
3 kašike brašna
1 kašika kakaoa
sok od narandže za prelivanje

Preliv:
200 ml slatke pavlake
100 gr crne čokolade

Krem:
750 ml sona od narandže
3 pudinga – 120 gr- pudinga sa ukusom vanile
2 kašike šećera
150 gr maslaca
50 gr šećera u prahu
300 ml slatke pavlake
korica narandže

Žele:
10 gr želatina u granulama
4 kašike vode
250 ml cedjenog soka od pomorandže

Priprema

Prvo kuvamo fil. U šerpu sipamo 500 ml soka od narandže. Posebno mutimo puding, šećer i ostatak soka.

Kada sok provri zakuvamo puding i mešamo dok se ne zgusne.

SKlanjamo sa vatre, stavljamo preko kesu ili foliju i ostavljamo da se hladi.

Zatim sledi priprema kore.

Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti sa šećerom pa dodavati postepemo žumanca i ulje.

Na krjau umešati prosejano brašno i kakao.

Izliti u okrugli pleh prečnika 26cm i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni 20ak minuta.

Pečenu koru ohladiti, okrenuti naopako, vratiti u kalup i preliti sa malo soka od narandže.

Za preliv zagrejati slatku pavlaku da bude vrela, dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi.

Preliti preko kore ali ne drmati i ne dirati kako ne bi dole procureo. Možete malo i da sačekate da se prohladi i krene da se steže, ja sma prelivala odmah i onda morate malo da pripazite.

Umutiti maslac sa šećerom u prahu pa mu dodavati ohladjen puding i mutiti sve zajedno.

Umutiti posebno slatku pavlaku, ne jako čvrsto, pa i nju dodavati pudingu i mutiti sve zajedno.

Ceo fil naneti preko stegnute kore.

Za žele prleiti želatin sa vodom, ostaviti 5 minuta da se stegne pa zagrejati u mikrotalasnoj da se otopi ili staviti na posudu sa vrelom i sačekati da se sve zagreje.

U otopljen želatin sipati malo cedjenog soka od pomorandže, izmešati a onda sve istresti nazad u ostatak soka i time polako prleiti tortu.

Staviti u frižider bar 4h da se stegne sve i ohladi.