Skip to content
Čorba od spanaća sa pirinčem i šargarepom

Čorba od spanaća sa pirinčem

Vreme pripreme
15 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

spanać - 400 g
šargarepa - 2 komada
crni luk - 1 glavica
pirinač - 1/2 šolje
sok od paradajza - 150 ml
maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
so
aleva paprika
biber
lovorov list - 1 komad, za aromu
peršun - po želji

Priprema

Naseckajte luk na sitno, a šargarepu na kockice.

Prvo prodinstajte luk i šerpi sa ugrejanom masnoćom, kada luk omekša i postane providan, dodajte i šargarepu.

Operite dobro spanać i naseckajte ga sitno. Dodajte ga u luk i šargarepu i prodinstajte ga 3-4 minuta.

Nakon toga dodajte začine - so, alevu papriku, biber i sok od paradajza.

Zalijte vodom, dodajte lovorov list i poklopite. Ostavite da se kuva 20 minuta.

Na kraju dodajte oprani pirinač i kuvajte jelo još oko 15 minuta.

Servirajte dok je čorba topla i po želji možete dodati krutone.