Kora – peku se dve – za jednu:
Fil:
Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni.
Ulupati belanca sa šećerom u čvrstu penu, pa dodati keks, orahe i prašak za pecivo.
Sjediniti varjačom pa istresti u obložen pleh 35 x 25cm i peći 12 – 13 minuta.
Ponoviti postupak još jednom i sa ohladjenih kora skidati papir za pečenje.
Za fil pomešati žumanca, šećer i brašno sa 200 ml mleka, a preostlaih 500 ml staviti na vatru da provri.
Kad amleko provri zakuvati žumanca i mešati dok se ne zgusnu.
Skloniti sa vatre, prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Odmoriti za to vreme
Ulupati penasto margarin sa šećerom u prahu.
Umutiti ohladjen fil od žumanaca.
Fil od žumanaca postepeno dodavati margarin u i šećeru uz mućenje.
Iseckati obe vrste čokolade, pa dodati kremu, dodati i lomljeni keks i sve sjediniti.
Na prvu koru naneti pola krema, poklopiti drugom korkom pa naneti ostatak.
Dekoracija je po izboru a najpraktičnije i najlakše je šlag krem od čokolade.
Ohladiti i poslužiti.
Prijatno.